Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 20:24 - Астронавт от 16 век? Сензацията в Саламанка
Автор: elanor11 Категория: История   
Прочетен: 2718 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Снимка: 30dumi.eu


Катедралата в Саламанка е построена през 16-ти век.
Има версия, че масоните , които са построили тази катедрала ,
са знаели за тайните на полетите в космоса в бъдеще,
а може би и в миналото, и са „информирали“ за това своите  последователи .

Тълпи от туристи се насочват към Саламанка,
за да видят с очите си съществуване на този астронавт на стената на катедралата.

Настоятелят на катедралата Родригес Соланелес, с цялата си отговорност заявява,
че този астронавт е невъзможно да бъде изваян като шега,
защото епархията стриктно следи всички дейности  по стените на катедралата.

Свещеникът казва също, че храмовете са украсявани с всички познати чудовища по това време. Те символизират опасността и греховността на този свят . Вътре в катедралата няма нито едно такова чудовище,   което означава вселенска защита в рамките на стените на храма.

Вдясно от фигурата със скафандъра наистина се намира едно от  чудовищата в  митологията. А какво прави сред  чудовищата съвременен астронавт с цялата си екипировка  за оцеляване в космоса,  си остава загадка . И ако се вгледате внимателно , можете да видите дори и пръстените на маркуча за кислород и гофрираната повърхност на тежките  ботуши, пригодени за  космическа разходка .

 

Търсейки в  библиотечните архиви на Университета в Саламанка, учените са открили гравюрата, която е  направена  в началото на XIX век с пълната картина на всички скулптурни украси на катедралата. Представете си изненадата им , когато на  гравюрата видели изобразен и този астронавт .

Катедралата е под закрилата на ЮНЕСКО, така че всички мисли за фалшифициране трябва да се отхвърлят.

Но тогава остава въпросът – къде биха могли да видят астронавт през 16 век?




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. estirbg - Гравюрата е направена по ...видения
20.03.2014 10:29
както днес, така и в миналото е имало гадатели, които са използвали силата на тъмните демонични сили. С тяхна помощ не е трудно нито да се "прескочи" границата на времето, а за континенти е още по-лесно - по същия начин маите са имали видения и са направили гигантската глава с негроидни черти, която днес затруднява учените с местонахождението и изгледа си.
Масоните са свързани с Луцифер - ето защо не би трябвало да ни учудва подобна находка от "бъдещето".
цитирай
2. pvdaskalov - Поздрави за издирения материал!
20.03.2014 10:31
На този адрес петата снимка представя "космонавта" преди реставрацията на скулптурата: http://www.spain-holiday.com/blog/road-trip-around-spain-part-4-salamanca.php
Признавам, има редица белези на аеронавт или водолаз, но някои детайли са против това уподобяване: лявата ръка е без ръкавица, докато краката са в тежки обувки с грайфер за катерене. С лявата ръка здраво се е вкопчил за растителните орнаменти, а очите му издават ужас от голямата височина, на която се намира във фасадата на катедралата. Шлемът на главата е подсилен отвътре с две дебели плочи, което означава, че е нахлупен, а не завъртян за херметизация.
В полза на идеята за космонавт са външните "микрофони" (добре различим е този за дясното ухо), кутията на гърдите с тръгващи от нея деформирани две тръби (?).
Прави впечатление и надутия "костюм-скафандър", който е с множество гънки, т.е. налице е противоречие. Обувките му са "изработени" от непонятна материя, за да имат този грайфер и шарки над подметките. Те имат и два жлеба под колената, които подсказват, че може би става дума за ботуши от мека материя.
Въпросната снимка (и въобще цяла серия с тази скулптура) може да бъде намерена в отлично качество и на адрес: Уви, не успях да го намеря повторно...
цитирай
3. estirbg - Коригирам се точно за този случай- не съм отчела факта, че при всяка реставрация, която се прави, се привнася по нещо от съответната епоха
20.03.2014 22:33
Върху описания по-горе случай индуктивно съм приложила виденията на някои скулптури, художници и учени от величината на Леонардо, който наистина е имал видения и е пресъздавал учудващи артефакти, неприсъщи за времето му, а характерни за нашата съвременност.
Всъщност грешката е моя - не съм обърнала внимание, че гравюрата е направена в началото на XIX век, а не в XVI- XVIIв, както съм се заблудила, защото, ако беше от този период, трудно би се обяснила присъствието на фигурата на астронавта без "скок във времето".
Така е, когато служителят чете крадешком през работно време и не дочита подробности, може да допусне погрешни (точно за този случай!) заключения ....:)
цитирай
4. estirbg - Впрочем, сега отново се връщам на първоначалните си предположения
22.03.2014 12:41
"Търсейки в библиотечните архиви на Университета в Саламанка, учените са открили гравюрата, която е направена в началото на XIX век с пълната картина на всички скулптурни украси на катедралата.
Представете си изненадата им , когато на гравюрата видели изобразен и този астронавт."

"Началото на XIX "- няма и мисъл дори за астронавти и орбитални пътувания - тогава откъде се е взела онази акуратност на изображението на космонавта в откритата гравюра, съответстващо на днешните космически измерения?

Няма как да не се свържат отново трите пресечни - масонство, Луцифер, спиритични видения в скулптурата - артефакт "астронавт".

Друго правдоподобно обяснение като че ли няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elanor11
Категория: Други
Прочетен: 673700
Постинги: 235
Коментари: 379
Гласове: 785
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930